За времето от 22.07.2019г. до 26.07.2019г. се проведе обучителен лагер в района на Юндола

 За времето от 22.07.2019г. до 26.07.2019г. се проведе обучителен лагер в  района на Юндола

Провеждането му е част от реализиране на дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.  В него взеха участие 78 ученици доброволци от ДПУ при ОДМВР- Пазарджик от Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград. С помощта на представители от туристическите дружества „Алеко“ гр. Пазарджик и „Незабравка“ гр. Септември, доброволците придобиха знания и умения за ориентиране в природна среда,  тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, научиха се да построяват заслони от налични материали, да сглобяват и разглобяват палатки.С учениците се проведоха практически занятия от доброволци при дружество „Планинско спасяване“- Пазарджик. Така децата се обучиха да правят различни видове алпийски възли, научиха правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ, пренасяне на пострадал в планински условия, приготвяне на носилка от подръчни материали. Малчуганите посетиха и Националната високопланинска спортна база –  Белмекен, насладиха се на красивата природа в местността около спортното градче и едноименния язовир. Незабравим ще остане и спомена от местността „Пашови скали“, където се проведоха състезания и игри, съчетани с ежедневна физзарядка, лагерен огън и вечери на талантите.

С провеждането на обучителния лагер в с. Юндола приключи първата обучителна година по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“ за децата доброволци от ДПУ.

ОДМВР- Пазарджик благодари на представителите от  туристически дружества „Алеко“ гр. Пазарджик и „Незабравка“ гр. Септември, на доброволците  от Планинско спасяване гр. Пазарджик за оказаното съдействие при обучението на децата, както и на персонала на Учебно-опитно горско стопанство „Георги Аврамов“ с. Юндола за изключителното гостоприемство и търпение.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *