За седма поредна година област Пазарджик ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2018 на 15 септември /събота/.

 За седма поредна година област Пазарджик ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2018 на 15 септември /събота/.

Определени са местата за почистване в област Пазарджик в доброволческата инициатива „Да изчистим България заедно“ 2018г. Те са маркирани от общинските администрации и публикувани на информационния сайт на Областна администрация Пазарджик и сайта на доброволческата инициатива www.daizchistim.bg. Доброволците от региона, които искат да участват в акции по почистване на 15 септември /събота/, могат да получат информация, чували и ръкавици от общините. Отборът от еколози в общинските администрации всяка година координира дейностите по почистване, събиране и депониране на отпадъците в област Пазарджик. Над 80 са посочените предварително места за почистване в деня на кампанията. Това са паркове, места за отдих, игрища и детски площадки, горски местности, паметници, екопътеки, зелени площи около стадиони, язовирни ивици, пътища до курортни места и емблематични местности за региона ни.

На работна среща в Областна администрация Пазарджик, днес бяха разпределени на общините бонове за гориво, чували и ръкавици. Боновете за гориво са предоставени от ПУДООС, за област Пазарджик те са общо 200 на бр. на обща стойност 4000 лв. и следва да бъдат използвани единствено за извозване на събрания отпадък по време на кампанията. Общият брой на чувалите е 2000, ръкавиците са 4100. Те са осигурени за общините от областта от МОСВ.

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *