ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“ продължава с инициативите по повод 130 годишния си юбилей

 ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“ продължава с инициативите по повод 130 годишния си юбилей

Днес на Патронния си празник, ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий”, отбелязаха достойния си 130 годишен юбилей.

В 9:30 ч. в двора на училището , с богата и интересна празнична програма се проведе официално  откриване на  монумент „Нашата мисия“. Той е символ на духовната биография на ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и философията в стремежа към  успеха.  Надписът на монумента, който остава за идните поколения, гласи: „ Нашата мисия- посяваме действие, за да пожънем навик, посяваме навик, за да пожънем характер, посяваме характер, за да пожънем съдба!“

Сред  официалните лица на събитието бе зам.-кметът Светла Томова, която поздрави всички по случай юбилея, като им пожела здраве, лично щастие и всички заедно да градим щастливото и успешно бъдеще на нашия прекрасен Велинград.

Цветя бяха поднесени на паметната плоча на Лъдженското основно училище от общинска администрация, общински съвет и ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Инициативите на училището продължават през целия ден с отворени врати, дейности по кабинети, творилници, „Говорящ вестник“, изложба „Юбилейна феерия от образи и багри“. В  НЧ „Отец Паисий 1893“ от 17:30 ч. ще се проведе тържествения концерт на  училището.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *