Какво да направиш, преди да се боядисаш

 Какво да направиш, преди да се боядисаш
Боядисването на косата е голяма стъпка, която много момичета решават да направят. Проблемът е, че не са подготвени за боядисването и резултатът е плачевен. Виждали сме много трагични резултати от неподходящи бои и ужасяващи цветове. Затова е добре хубаво да помислиш какво искаш да се получи, а ние ще ти дадем съвети как да го постигнеш.
Подстригване. Трябва да отстраниш всички цъфнали краища, за да може косата ти да изглежда здрава и да не седи като слама. Хубаво е да се подстригваш поне на 2 месеца веднъж, за да поддържаш формата на косата си. Сухите, изтощени краища само могат да загрозят твоята прекрасна нова прическа.
Качествена боя. На първо място не бива да гледаш само опаковката на боята. На кутията не е поставен реалния цвят, който би трябвало да се получи. Затова гледай мострите с коси, които има в каталозите. Трябва да знаеш, че въпреки това не е гарантирано какъв цвят ще ти се получи, защото зависи от твоя собствен цвят на косата. Например, ако искаш червено, а имаш тъмнокестенява коса, ще трябва да се обезцветиш или изрусиш, за да станеш червена. Ако просто нанесеш червено, ще придобиеш лек оттенък.

Смени изцяло козметиката за коса. Веднъж боядисана, косата ти вече има други нужди. Това означава най-вече хидратация и подхранване, но с цел да се запази по-дълго цвета. Маслата, нанесени директно върху косата, като маска или финиш, премахват цвета. Затова е добре да се консултираш с фризьора си каква козметика да използваш.
Винаги има риск да не се получи това, което искаш или да не ти хареса. Това трябва да го обмислиш добре. Приготви се, че може и да има разочарования. Най-добре е да посетиш фризьор, който да ти направи новата прическа. Някои момичета са попадали на много големи непрофесионалисти и затова смятат, че биха се справили сами вкъщи много по-добре със тази задача. Нашият съвет е да потърсиш добър фризьор, на когото да се довериш, а да не рискуваш сама вкъщи.
Дълбокопочистващ шампоан. Това е малко познат продукт, който върши чудесна работа. С времето върху косъма се натрупват много продукти, които не се измиват лесно. Това може да са масла или продукти със силикони. Затова е важно да използваш дълбокопочистващ шампоан преди боядисването, който ще отстрани всичките натрупвания и ще подготви косата за боядисване.

teenproblem.net

velingradnews

Свързана публикации