Кмета на Велинград се срещна с представители на „СХР Велинград и Западни Родопи“

 Кмета на Велинград се срещна с представители на „СХР Велинград и Западни Родопи“
Днес се срещнах с представители на “Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Велинград и Западни Родопи”.
С тях дискутирахме по важни за града и общината въпроси. Сред тях – нивото на чистотата във Велинград. За пореден път заявих, че фирмата не се справи със снегопочистването, очевидно е, че имаме проблеми с чистотата в общината. Вече са набелязани и конкретни мерки за справяне с проблемите. След моя заповед 3 машини са ангажирани с почистване на пясъка на пътя. Предстои и измиване на улиците в града, както и традиционното пролетно почистване.
Сред акцентите в дискусията бе и предстоящото зацветяване на Велинград. Тема, по която сме категорични, че всички ще положим максимални усилия, за да бъде градът ни още по-привлекателен.
Заедно ще работим и за рекламата на туристическа дестинация Велинград. Очаквам именно специалистите в туристическия бранш да бъдат генератори на идеи, които да са част от културния календар на общината. Тук визирам,както инициативи, които да включим в емблематичните Велинградски празници на културата, така и прояви извън тях, които да провокират интереса на жителите и гостите на Велинград.
Смятам, че срещата бе изключително ползотворна и ще постави началото на едни още по-добри взаимоотношения между местната власт и бизнеса в община.
Д-р Костадин Коев – кмет на общ. Велинград
(22-02-2022)
(снимките и изказването цитираме от публикация на кмета в официалния му Fb-профил) 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *