Криминални новини от Пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик 2-11-2020

 Криминални новини от Пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик 2-11-2020

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси иззеха полицаи от участъка в Лесичово. В събота по време на полицейска операция на територията обслужвана от участъка, в началото на село Церово полицаите извършили проверка на джип „Тойота“. Оказало се, че водачът му И.Г.- 31г. от септемврийското село Виноградец превозвал под задната седалка ловна гладкоцевна пушка „Берета“ 12-ти калибър и 24 патрона за нея. Станало ясно, че мъжът не притежавал разрешение на носене и съхранение на пушката и патроните. Те са иззети, а той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. По случая е образувано бързо производство.

Служител в офис на фирма за куриерски услуги е задържан от пазарджишки полицаи. Оказало се, че 32-годишният И.Т. от Пазарджик, в качеството му на служител в един от офисите на фирмата е извършил кражба на сумата от малко над 6000 лева. Парите били служебни и оставени за съхранение в едно от бюрата в помещението. Извършителят е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство.

Служители на РУ-Септември и участъка в Белово разследват случай на побой. Оказало се, че в последния ден от октомври в землището на беловското село Мененкьово възникнал скандал между група мъже. Едните били земеделски производители, а другите животновъди. В момент на разпрата С.П.- 51г. и синът му Г.П.- 29г. , и двамата от Септември нанесли удари с дървени прът и дръжка за чук в областта на главата на пазарджиклията Н.Д.- 28г. Пострадалият бил транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик с черепно-мозъчна травма. Униформен служител от участъка в Белово разбрал за случилото се и незабавно било предприето разследване. Не след дълго е задържан С.П., а синът му Г.П. се укрива от органите на реда. Предприети са действия от страна на служителите от участъка в Белово и РУ-Септември за неговото издирване и задържане. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Полицейско производство е образувано спрямо мъж за превоз на незаконно добита дървесина. В петък по обед в местността „Хайдушка вода“ на пътя между селата Бозьова и Медени поляни служители на Държавното горско стопанство „ Чепино“ засекли товарен „ГАЗ“. Лесничеите установили, че 49-годишният А.М. от село Горно Краище, общ. Белица превозвал с него близо 9 кубика дърва за огрев. Те не били маркирани с контролна горска марка, а мъжът не разполагал с никакви документи за техния произход. Камионът и дървата са иззети, а прямо А.М. е образувано бързо производство.

Двама са задържаните шофьори за времето от петък до днес. Пръв в полезрението на пътните полицаи от РУ-Панагюрище попаднал Е.Р.- 22г. от панагюрското село Оборище. На една от улиците в селото той бил засечен да управлява „БМВ“-то си с 2.27 промила концентрация на алкохол. Далеч по-скромен от него се оказал Ц.Ц.- 42г. от септемврийското село Лозен. Той бил зад волана на „Ауди“ с 1.24 промила. И двамата са задържани в арестите на управленията в Панагюрище и Септември, а спрямо тях са образувани бързи производства.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

2-11-2020

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *