Ловното куче – партньор и верен помощник за ловеца

 Ловното куче – партньор и верен помощник за ловеца

Какво отличава доброто ловно куче от останалите? Как се обучават кучета, работещи със стойка? – тези и много други въпроси ученици от XII клас от спец. „Горско и ловно стопанство“ на Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ – Велинград имаха възможност да зададат към един от доказаните майстори в ловната кинология у нас Димитър Тодоров, който е бивш възпитаник на училището. Наши ученици посетиха неговия развъдник в град Костенец, където видяха кучета от породите Дратхаар и Английски сетер, а нашият гостоприемен домакин, определено доказа, че за него няма тайни при обучението на ловни кучета. Дори и в дъждовното време учениците успяха да видят няколко демонстрации за уменията на женския дратхаар Брита вом Белмекен, който е на 8,5-годишна възраст.


Много интересна, емоционална и зареждаща бе срещата на учениците ни с Димитър Тодоров – един успял човек, който е развил своето хоби и любов към лова и ловните кучета до изключително професионално ниво.
Срещата с него и посещението на развъдника му е част от програмата за стимулиране на изявени ученици с интерес към ловуването и работата с ловно куче, тъй като усилията на НГГС „Христо Ботев“ като учебно заведение с водещо място при подготовката на кадри в областта на Ловното стопанство винаги са насочени не само към усъвършенстване на теоретичното обучение, а и към обогатяване на практическите умения на нашите възпитаници.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *