Любомир Перчинков оглави Общински съвет във Велинград

 Любомир Перчинков оглави Общински съвет във Велинград

За втори път в рамките на този мандат общинските съветници във Велинград сменят своя председател. Искането влезе в дневния ред на редовното за месеца заседание като допълнителна точка, входирана от групата на ГЕРБ. Според съветниците от управляващата партия Пламен Хаджиев от ДПС не осъществява координация в работата на постоянните комисии, изпитва затруднения в подпомагането на съветниците в тяхната дейност, както и не осъществява дейностите, свързани с представителство на общинския съвет пред външни лица и организации. Твърдения, с които съветниците от групата на ДПС не се съгласиха.

От партията на Мустафа Карадайъ излязоха и с официална декларация, в която определят отстраняването на Хаджиев като “израз на управленска немощ, страх от резултатите на приближаващите избори”.

Въпреки острия тон на декларацията от ГЕРБ настояха за импийчмънт. Искането бе подкрепено от 18 общински съветника, които прекратиха правомощията на Пламен Хаджиев.

Последва избор на председателстващ заседанието, което се проведе онлайн заради противоепидемичните ограничения. За такъв бе избран Венко Бозев от БСП, а в комисията по избор влезнаха представители от всички партии в местния парламент с изключение на ДПС и Коалиция “Бъдеще за община Велинград”. Комисията бе оглавена от Сашка Целева.

Изборите за председател се проведоха при таен вот, каквото е законовото изискване, а предложението за председателското място бе само едно – Любомир Перчинков. От ГЕРБ мотивираха предложението си с това, че Перчинков е млад, амбициозен и образован човек.

Любомир Перчинков е на 30 години. Завършил е колеж по маркетинг в София, Международни отношения, а впоследствие и политология в Югозападен университет “Неофит Рилски” в Благоевград.

Той е трети пореден мандат общински съветник, като за втори е на поста зам.председател на местния парламент. На предходните избори Перчинков влезе в състава на местния парламент преференциален вот със сериозна обществена подкрепа.

telemedia.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *