МБАЛ „Велинград“ ще плаща близо 30 000 лв. стари сметки за ток

 МБАЛ „Велинград“ ще плаща близо 30 000 лв. стари сметки за ток

МБАЛ „Велинград“ ще трябва да плаща близо 30 хил. лв. заради стари сметки за ток. Решението на Окръжния съд в Пазарджик е окончателно и потвърждава това на първоинстанционния Районен съд във Велинград. Непогасената сметка на болницата към ЕВН е за 26 839.55 лв. – и това е само главницата – за периода 11 септември – 31 декември 2015 г. Отделно е начислена и сумата от 488,65 лв. лихва за забава.

Парите са за подаване на ток към два обекта – общинската болница и филиала в Сърчица. Освен това лечебното заведение трябва да плати на „Електроразпределение България“ 1927,02 лв. разноски по делото, както и 1486,48 лв. разноски по заповедното производство, информира „Пазарджишка Марица“.

За въпросната сума от енергийното дружество се облягат на заповед за изпълнение, срещу която директорът на болницата д-р Жеко Чешмеджиев е подал възражение. Отговор до съда след получаване на препис от исковата молба така и не последвал. Възражение има към заповедното производство, но в него ответникът не е изложил твърдения, касаещи конкретни оспорвания на вземането, а формално е изразил своето несъгласие с основателността на претенцията по издадената заповед за изпълнение. По делото от болницата така и не изпратиха представител в залата, нито пък поискаха то да се гледа в тяхно отсъствие.

zdrave.net

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *