Медицинска инвестиция за над 120 млн.лв. ни превръща в лидер на Балканите

 Медицинска инвестиция за над 120 млн.лв. ни превръща в лидер на Балканите
„Уни Хоспитал“  въведе два линейни ускорителя от най-високия клас в света 

 

Една от най-големите медицински инвестиции не само у нас, а и на Балканите, е финалист за петото издание на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 май от 20 ч. в балната зала на хотел МАРИНЕЛА, съобщава ВИП Комюникейшън.
Многопрофилната болница за активно лечение „Уни Хоспитал“, която е мащабен проект между Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД, с десетки лекари и медицински специалисти, е с инвестицията на стойност над 120 млн. лв. – амбициозна идея, осъществена за пръв път не само в България, но и на Балканите. Така в неголяма община като Панагюрище – с под 30 000 жители, да заработи голямо лечебно заведение.
През трите години от своята дейност, МБАЛ „Уни Хоспитал“ устоява на предизвикателствата – в болницата има 325 легла, работи се по 220 клинични пътеки, 3 клинични процедури и 29 амбулаторни процедури.
Общият брой на персонала е около 660 души, от които над 180 лекари и около 250 професионалисти по зравни грижи. През 2018 година преминалите болни в „Уни Хоспитал“ са около 20 000.
В Панагюрската болница с двата най-добри мултимодални линейни ускорителя от най-високия клас в света – TrueBeam STX, се лекуват пациенти от цяла България. Онкологичният център, който включва отделения по Медицинска онкология, Лъчелечение и Нуклеарна медицина е на световно ниво.
В „МБАЛ-Уни Хоспитал“ е наложен комплексният подход, който обхваща целия път на модерната диагностика, лечение (хирургично и терапевтично), диспансеризация и профилактика на пациента. Затова нашето мото е „Всичко за здравето под един покрив“.
От откриването си през 2016 г. досега „Уни Хоспитал“ се утвърди на националната здравна карта като модерно и авторитетно лечебно заведение.
Партньори на Медицинските Оскари са: Национална Пациентска Организация (НПО), Български лекарски съюз (БЛС) и Национално сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ).

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *