Наградиха о.з. полк. Даскалов с кортик и сабя

Под ръководството на о.з. полк. Георги Даскалов, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Велинград, бе организиран традиционният автопоход “По стъпките на 27-ми Чепински полк” до местността “Старина” – изходен пункт за Балканската война, където е бил разположен един от батальоните на пехотния полк. В автопохода участваха над 170 членове от всички дружества на съюза.
Настанихме се на дивната и широка горска поляна до ледено студената вода на чешмата, съществувала още преди турското робство. Красота, която не може да се опише. За да я почувстваш, трябва да си съпричастен с нея, за вдишаш от дъха на боровете и горските билки, да полегнеш на килима от зелена трева.
Програмата за деня започна с песента “Край Босфора шум се вдига” в изпълнение на вокалния състав с ръководител старшина Румен Влахов. Кап. Боряна Стаева в кратка, но интересна беседа разказа за участието на населението от Чепинското корито във войната, за сражението и победата на полка, за която 35 воини са дали живота си.
Гостите от Централния съвет на СОСЗР – София – секретарят полк. Зафиров, членът на бюрото полк. Кирил Парапанов, главният редактор на в. “Българско войнство” полк. Спиридон Спиридонов поздравиха о.з. полк. Георги Даскалов по случай 35 години активна работа като председател на съюза във Велинград и зам.-председател на Областния съвет в Пазарджик. Полк. Зафиров поднесе на г-н Даскалов грамота и кортик с надпис с пожелание за здраве и активна дейност. Гостите от Областния съвет на СОСЗР – Пазарджик – председателят о.з. полк. Кофов, секретарят полк. Христосков, председателят на Ревизионната комисия полк. Пъпанов също поздравиха полк. Даскалов. Заедно с грамотата за всеотдайна и творческа дейност полк. Кофов поднесе голям и заслужен подарък – сабя с надпис за заслуги. Церемонията по награждаването беше много тържествена и дълго, дълго ще се помни.
За организирането на сбора имаше голям дял синът на нашия председател о.з. кап. Александър Даскалов.
Сборът продължи до късния следобед с веселие, песни, музика и танци. Полк. Даскалов получи много поздравления и пожелания и от нас. Изпратихме гостите с маршови песни, а полк. Даскалов съобщи, че в годишния план за 2010 г. предстоят участия и в други автопоходи до исторически места.
кап. Боряна Стаева