Наградиха победителите в Областното ученическо състезание по военно-спортни дисциплини

 Наградиха победителите в Областното ученическо състезание по военно-спортни дисциплини

Пред паметника на 27 Чепински полк днес се състоя церемонията по награждаване на победителите в Областното състезание по военно-спортни дисциплини с ученици от 10-ти клас от средните училища в област Пазарджик.

Областният управител Трендафил Величков връчи купите на отборите класирали се на първите три места. Победители са учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Стефан Божков“ гр. Батак, второто място е за десетокласниците от Средно училище „Свети Климент Охридски“ гр. Ракитово, на трето място се класира отборът на Професионалната гимназия по механоелкетротехника гр. Пазарджик.

Поздравявам Ви за смелостта и дръзновението да участвате в тези игри и да бъдете сред призьорите. Радвам се, че имам честта на това свято място, свързано със славната история на българската армия, да отличим най-добрите от всички вас, каза областният управител по време на церемонията. Той благодари на Военно окръжие Пазарджик за организацията и провеждането на събитието, за участието на учениците в честно и достойно съревнование, за желанието и стремежа им да бъдат победители, истински българи и патриоти.

Поздрави към наградените ученици отправиха началникът на РУО Пазарджик Дора Дулчева и началникът на Военно окръжие Пазарджик подп. Петър Петров.

Областните спортни състезания /военен трибой/ с учениците от десетите класове на средните училища от област Пазарджик тази година се проведоха в периода 10-16 май. В трибоя взеха участие отбори на 14 училища от областния и общинските центрове. Учениците, в отбор по четирима от всяко училище, се представиха отлично, като показаха не само отговорно отношение, но и завидна предварителна подготовка. Резултатите са формирани на база общ брой точки, сумирани от представянията на всеки един от участниците в отделните дисциплини – стрелба по мишена с пневматична пушка, хвърляне на учебна граната в цел и крос 600 м за момчета и 300 м. за момичета. По регламент възможният максимален брой точки при индивидуалните представяния е 300, а при отборните – 1200. Крайните резултати показват, че при отборното класиране на всичките четиринадесет училища общият брой точки варира от 739 до 987, а за първите трима при индивидуалното класиране – от 264 до 274 точки.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *