Най-обичаните зимни храни

 Най-обичаните зимни храни

Всички сме жадни за топли и вкусни храни през студените зимни месеци. Тогава тялото ни се нуждае от повече витамини и храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива. Foodpanda, направи класация на 10 от най-обичаните храни, консумирани през зимата.
1. Супата е най-предпочитаното ядене, поръчвано и приготвяно през зимните месеци. Пилешката супа води класацията, следвана от боб-чорбата.
2. Свински ребра- Свинското месо, определено е едно от най-хапваните. На второ място в класацията се нареждат свинските ребра.
3. Свински пържоли- Кой не обича, крехки свински пържоли с червено вино? Очаквано те се нареждат в Топ 3.
4. Картофи- През зимата се покачва и консумацията на картофи, особено варени или задушени с копър и чесън. Те заемат почетното 4-то място.
5. Свинско със зеле- Киселото зеле е обичано от всички. Домашно или купено, то неизменно присъства на зимната трапеза и в приготвянето на вкусни манджи. Една от тях е свинското със зеле.
6. Сарми- През зимата се консумират зелеви сарми, които са част от традиционната българска и азиатска кухня. В последно време се приготвят и постни сарми.
7. Туршия- През зимата, се наблюдава спад на консумацията на пресни зеленчуци и това е нормално, защото няма пресни. Поради тази причина още със захлаждане на времето, хората се подготвят със зимните салати.
8. Качамак- Това е традиционно българско ястие, което може да се консумира с различни добавки. Най- обичаният вид е със сирене, кашкавал и масло.
9. Кавърма- Това е турско ястия, което трайно е залегнало в родната кулинария. Приготвя се от месо с подправки и зеленчуци, печено в гювеч.

10. Кървавица- е вид наденица, приготвена от прясно изцедена животинска кръв и различни видове месо. Консумира се печена или варена в различни ястия.

standartnews.com

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *