НАП запечата ресторант с басейн във Велинград заради данъчни нарушения

 НАП запечата ресторант с басейн във Велинград заради данъчни нарушения

Популярен във Велинград градски плаж с ресторант е запечатан заради неиздадена касова бележка. На търговеца, стопанисващ обекта бяха дадени няколко часа, за да изнесе хранителните продукти от ресторанта, преди входовете на заведението и басейна да бъдат облепени със забранителни лепенки. Плажът ще остане запечатан за период от 2 до 4 седмици, като едновременно с това фирмата ще бъде глобена за извършеното нарушение.

До момента близо 2000 търговски обекта са запечатани заради неиздаване на касови бележки, като близо 120 от тях са по Черноморието. С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия период на миналата годи. стана ясно по-рано през седмицата, а предварителните данни сочат, че оборотите в летните курорти през август се очаква да достигнат 1 млрд лв.

 

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо 11 000 проверки, но освен тях инспекторите на НАП следят за спазването на закона и във вътрешността на страната, където са извършени други близо 20 000. През тази година в лятната контролна кампания участват и близо 400 служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, извършват и проверки в търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

TV+

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *