На 6-юли Велинград отбелязва своя празник

 На 6-юли Велинград отбелязва своя празник

В първата събота на месец юли, според решение на Общински съвет, се отбелязва Деня на Велинград.

Тази година той ще бъде на 6 юли и по традиция тогава ще бъдат открити и 47-те Велинградски празници на културата. Те ще продължат до 14 юли включително и ще преминат под надслов „Бъди активен”.
Община Велинград е предвидила богата програма, съобразена с предпочитанията на всички възрастови групи.

Денят на Велинград ще започне с Тържествена Света литургия в 9:00ч. в храм „Успение Богородично”, която ще бъде отслужена за здраве просперитет и благоденствие на жителите на Велинград.


В 9:30ч. с дефиле от сградата на общинска администрация до пл. „Николай Гяуров” ще започне Осмия фолклорен фестивал „Хоро при извора”.


От 10:00ч. на жп гарата Велинград ще посрещне Родопската теснолинейка и гостите, които пътуват „С малкия влак в Деня на Велинград”.
Официалната програма ще започне в 19:00ч. с парад-дефиле на Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” с диригент Огнян Митонов и художествен ръководител Биляна Масларова, до централния площад на СПА столицата.
След церемонията по издигане на знамена и приветствие на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, ще стартира и празничния концерт. В него ще се включат много местни самодейци. Зрителите ще видят и спектакъла- носител на много награди – „Чепинският змей“ на ПАНПТ „Чепино“, а гост-изпълнители ще са група D-2.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *