Не разопаковайте багажа. Блокада май няма да има…

 Не разопаковайте багажа. Блокада май няма да има…
Превозвачите не искат да пречат на туристите, но искат и на тях да пречат
Няма да има блокада на границата с Гърция по Великден. Българските превозвачи се отказват от обявените протести, информира ”Труд”.

Утре превозвачите се срещат спешно с премиера Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски. ”Ще отидем на срещата, разбира се”, обяви шефът на Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски.

„Искаме гаранции, че няма да висим на границата през януари 2017 г., както това се случва няколко години“, каза още Столарски на въпрос какво може да ги накара да се откажат от готвената блокада. Той беше категоричен, че превозвачите не искат да пречат на българските граждани, които ще пътуват за празниците.

От своя страна премиерът Бойко Борисов вече заяви, че разбира българските превозвачи, но трябва да се намери начин да се отговори по европейски на не европейските действия на гърците.

Превозвачи от Пиринско вече заявиха, че няма да участват в блокадата по Великден. „Ако има блокада по границата с Гърция по Великден, то тя няма да се прави от превозвачи и шофьори в Пиринско“, заяви Вангел Цилев от Сандански, един от организаторите на контраблокадата на Кулата от месец февруари.

„Никой от нас не подкрепя затварянето на границата с Гърция по празниците.Освен това никой от асоциацията или от сдруженията, не се е свързал с нас, за да поиска мнението им. А то е, че не ни трябва сега блокада, защото ще страда пак нашата икономика, съграждани и шофьори.“, допълни той.

Хотелиерите, превозвачите и туроператорите от Благоевградска област също се обявиха против заканата за пълна блокада на границата с Гърция за Великден. Те изпратиха нарочна декларация до премиера Бойко Борисов, до шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ и до областния управител Бисер Михайлов, с която заявиха своето несъгласие с планираните протести действия.

„Подкрепяме всякаква идея, която да бъде отговор на унизителното поведение на гръцките фермери от месец февруари, но не и за сметка на родния бизнес и българската икономика. Блокирайки границата, организаторите ще подложат на риск, стрес и огромни финансови загуби туристи, хотелиери, туроператори и собственици на туристически автобуси, защото услугите вече са предплатени“, заявяват недоволните от планираната стачка.

dnes.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *