Новоизбраният управител на МБАЛ-Велинград д-р Данчо Гурдев бе представен официално

 Новоизбраният управител на МБАЛ-Велинград д-р Данчо Гурдев бе представен официално

Управителят на МБАЛ-Велинград д-р Данчо Гурдев бе представен официално, пред екипа на лечебното заведение, от Кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, Председателя на Общинския съвет Любомир Перчинков, Председателя на Комисията по здравеопазване Емил Моллов и общински съветници.

Д-р Гурдев бе избран за управител на общинската болница с Решение №134/26.05.22 на местния законодателен орган, след проведен конкурс.
Пред присъстващите на срещата, Председателят на Комисията по здравеопазване Емил Моллов подчерта, че конкурсът е проведен при стриктно спазване на правилата и закона, а онова, което му е направило силно впечатление при представянето на д-р Гурдев, е неговата стратегия, иновативни и смели предложения за развитие на МБАЛ-ВЕЛИНГРАД.

Председателят на ОбС-Велинград Любомир Перчинков акцентира върху факта, че до д-р Гурдев всички застават заедно- и кмет, и общински съветници, за да покажат, че напълно подкрепят болницата, така както винаги са я подкрепяли!

„Имам честта да познавам д-р Гурдев и съм убеден, че със своите хъс, енергия и отговорност към работата, заедно с подкрепата на Общината и колектива на МБАЛ- Велинград, можем да се справим с всяка една трудност. Вярвам, че това е пътят и знам, че направихме правилния избор“- каза още г-н Перчинков.

Кметът на Община Велинград д-р Коев пожела успех на новия управител и определи като изключително сериозна ситуацията, в която болницата е осъдена да плати на Здравната каса близо 400 хил.лв. Д-р Коев за сетен път изрази своята пълната подкрепа към лечебното заведение, тази на Общинска администрация и Общински съвет като апелира в бъдеще, делението на групи и общности да бъде забравено, с цел пълна защита на интересите на МБАЛ, а занапред да има само дисциплина, ред и единодушие!

„Започваме едно ново начало! Искам Вие винаги да сте до мен, както аз ще бъда винаги до Вас“- с тези думи се обърна към своя екип д-р Данчо Гурдев, за да вдъхне кураж и заяви своята воля за мъдро и честно управление.
„Днес сме тук, за да покажем, че стоим зад болницата и д-р Гурдев. Докторът ме спечели с това, че е безкомпромисен в идеите си за запазване на болницата като общинска. Сигурна съм, че справедливостта винаги възтържествува! Доказателство за това сте Вие- персоналът на болницата, които сте тук, д-р Гурдев, който е тук, д-р Коев и ние“- каза на финала на срещата зам.-председателят на Общински съвет-Велинград Екатерина Каферинова, която също пожела на новия управител успех в нелеката задача!
13-06-2022
информация и снимки:
Fb-страница на МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *