ОбС-Ракитово избраха врид кмет на общината, след кончината на Холянов

 ОбС-Ракитово избраха врид кмет на общината, след кончината на Холянов

Общинските съветници в Ракитово избраха врид кмет на общината

Днес бе проведена редовна сесия на Общински съвет-Ракитово, на която бяха обсъдени 15 предложения в дневния ред. Една от точките включваше и избор на временно изпълняващ длъжността „кмет“, след като на 21 януари т.г. кметът на общината Костадин Холянов почина след кратко боледуване.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация бяха направени три предложения – за сегашните трима заместник-кметове на общината. Двама от тях – Кристина Овчарова и Ангел Кожухаров си направиха самоотвод. Те дадоха много добра оценка за опита и качествата на колегата си Цанко Молов – предложен също като тях да заеме временно длъжността до встъпването на нов кмет след провеждането на частични местни избори в община Ракитово.

Общинските съветници гласуваха Цанко Молов да заеме длъжността врид. Молов, който е в екипа на досегашния кмет Костадин Холянов от първия му мандат през 2015 г., благодари за гласуваното доверие и обеща, че ще продължи започнатите от г-н Костадин Холянов проекти – в интерес на жителите на трите населени места – гр. Ракитово, гр. Костандово и с. Дорково. Ще продължи и съвместната работа – в дух на разбирателство и подкрепа с Общинския съвет, гарантира той и съобщи, че общината е в много добро финансово състояние благодарение на досегашното управление на кмета Костадин Холянов.

Община Ракитово приключи м.г. с 2 млн. 654 х.лв., всички целеви средства са налични, преведени са делегираните бюджети на учебните и детските заведения, информира главният счетоводител на общината Мариана Допчева. Тя допълни, че няма нецелесъобразно изхарчени средства и няма просрочени задължения. В момента се подготвя отчетът за изпълнението на Бюджет 2022 г., а заради неприетия републикански бюджет всички общини в страната, включително и община Ракитово, работят с по-малко средства.

Пресцентър община Ракитово

25-01-2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *