Общински съветник от Велинград замесен в схема за източване на ковид средства

 Общински съветник от Велинград замесен в схема за източване на ковид средства

След поредицата скандали с бившия вече директор на МБАЛ-Велинград д-р Жеко Чешмеджиев от общинската болница в курорта тези дни изскочи поредното безобразие сътворено този път с любезното съдействие на заместник председателя на местния парламент Венко Бозев.

Без да има медицинско образование той е бил назначен в лечебното заведение и взимал пари като лекар на първа линия, твърдят запознати, работещи в болницата. Общинският съветник, избран от листата на партията столетница във Велинград се уредил с поста в Общинската болница още по времето на д-р Жеко Чешмеджиев, с което отстранения вече шеф смятал, че си гарантира влияние в местния парламент при взимането на важни решения, касаещи съдбата на управляваното от него лечебно заведение.

Скоро обаче стана ясно, че Бозев, който е в предпеснионна възраст и никога не е давал дежурства, нито пък е участвал пряко в работата на COVID отделението в МБАЛ – Велинград е получавал пари за работа на първа линия. Въпреки че от февруари тази година д-р Жеко Чешмеджиев е отстранен от ръководната длъжност и на поста управител на лечебното заведение е назначен д-р Иван Динев порочната практика продължава и до днес, твърдят запознати.

Припомняме, че д-р Жеко Чешмеджиев беше отстранен от поста поради твърдения, че е използвал фалшиви документи, доказващи допълнителна медицинска квалификация. Той фалшифицирал дипломата си, за да може да поеме ръководния пост. През 2019 г. пък медикът беше замесен и в голяма схема за източване на общински средства от МБАЛ – Велинград. Тогава той изтегли повече от 1 милион лева кредит „уж“ да спаси лечебното заведение, което е в тежко финансово положение, и да се разплати с доставчиците.

Оказа се обаче, че основната част от кредита е отишла за погасяване на задължения към фирма „Вели Медикус“, на която той е учредител. Тогава поведението на медика беше обект на дебат в Общинския съвет на Велинград, който е принципал на болницата.

Кметът на Велинград е информиран за поредната нередност в общинската болница, както и че новият управител не стъпвал на работа. Какво ще се случи с лечебното заведение след серията скандали и нарушения предстои да разберем.

Още по темата – ТУК

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *