Откриване на учебната 2020/2021 година и във Велинград

 Откриване на учебната 2020/2021 година и във Велинград
Под звуците на химна на Република България и посрещане на националния флаг бе открита новата учебна година във всички училища в Велинград.
Кметът д-р Костадин Коев и зам.-кметът Атанас Палигоров откриха учебната година в ИСУ „Васил Левски”.
„Поздравявам Ви по повод началото на новата учебна година! Благодаря на всички Вас за проявеното разбиране, търпение и старание при осъществяване на обучението в условията на извънредна епидемична обстановка. Вярвам, че ще спазвате стриктно противоепидемичните мерки в класните стаи, за да опазим нашите деца! Бъдете здрави, успешни и ползотворни! На добър час през новата учебна година“ – каза кметът в приветствието си към всички учители, ученици и родители.
Зам.-кметът Светла Томова бе гост на откриването на учебната година в ИСУ „Св. св. Кирил и Методий”, където пожела на учениците да са жадни за знания и никога да не се отказват: „Скъпи ученици- бъдете любознателни и целеустремени. Желая още по-големи успехи и резултати, които да Ви донесат удовлетворение и много радост, попивайки мъдростта и знанията на вашите учители.”
Зам.-кметът Исмаил Моллов присъства на откриването на учебната година в СУ „Христо Смирненски” в с. Света Петка.
На празника на ПГИТ „Алеко Константинов“ бе уважен от Цвета Спасова- експерт на община Велинград.
Тази година поради извънредната епидемиологична обстановка учебната година бе открита тържествено само за 1-ви, 5-ти и 8-ми клас.
За първи път училищния праг в Община Велинград прекрачиха 356 деца.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *