Отново голяма музикална награда за община Ракитово

 Отново голяма музикална награда за община Ракитово
Поредна голяма музикална награда за община Ракитово
Маестро Никола Янев – Чоли, НЧ „Просвета 1919“ – гр. Костандово и Георги Холянов от Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ – са носителите на голямата награда за авторска музика от петнадесетото издание на Международния конкурс за шлагерна и стара градска песен “Пей сърце”.
Конкурсът се проведе в гр. Кюстендил на 10-11 септември с участието на 40 групи и 1500 участника от България, Сърбия и Македония.
Авторитетното 10-членно жури с председател поп-певицата Кристина Димитрова имаше нелеката задача да отличи най-добрите сред участниците.
ГСПГ “Евридика” към читалището в Костандово (с худ. р-л маестро Янев) се представи с три песни: “Годините бързо отлитат”, “Не съм обичал” и специално написаната за случая “ В Кюстендил” (текст Христина Димова, музика Никола Янев) и завоюва първото място в категорията “Формации до 10 човека”.
В дуетите Ани Думкова и Лалка Петрова отново обраха аплодисментите на публиката и призовото място за изпълненията си на “ Гърди си с рози накичи” и “Камбанен звън”.
Христина Димова пък бе отличена с първото място за текст на песен.
Маестрото получи и специална грамота за “принос в съхранението и популяризирането на шлагерната и стара градска песен”.
Община Ракитово
(21-09-2022)

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *