Официално община Велинград обяви дружествата, в които има търговско участие.

 Официално община Велинград обяви дружествата, в които има търговско участие.

Според информацията курортът има дялово участие в 10 дружества. 3.17% е делът на общината в окръжната болница “МБАЛ Пазарджик” АД, където представител е общинският съветник д-р Чавдар Калъчев.

В регистрираното през 2003 г. “Хорос” АД общината има дял от 25%, но според съдебно решение от 2005 г. тя не е вписана като акционер. Представителят там е общинският съветник Богдана Пашева. В “Атлетик” АД, към днешна дата общината има едва 1%, а нейн представител е съветникът Красимир Алендаров. В дружеството “Паркинги и гаражи” общинския дял възлиза на 8%.

Представител на курорта в това дружество е заместник председателя на ОбС – Ирина Шумарева. 20% възлиза дяловото участие на общината, в “Булгард”, където общински представител е съветникът Валентин Бозьов. 25% възлиза участието в акционерното дружество “Спорт Бееви”.

Тук представител е Идрис Пашалиев. Основаното през 2002 г. „Свежина” ООД е в ликвидация. През март 2017 г. Общинският съвет гласува за прекратяване на търговското дружество. В списъка са и трите дружества със 100% общинско участие: “МБАЛ Велинград”, “ВКТВ Велинград” и МЦ “Велинград 2017”.

telemedia.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *