Пеевски купува до 50% от „Техномаркет“

 Пеевски купува до 50% от „Техномаркет“
Компанията „НСН Инвестмънт“ ООД на Делян Пеевски е уведомила Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че възнамерява да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол (до 50% акционерно участие) в „Техномаркет България“ АД. Това става ясно от съобщение, публикувано от КЗК.

Съдружници в „НСН Инвестмънт“ са Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Тя управлява компанията заедно с Александър Кирилов Георгиев, показват данни в Търговския регистър.

Като предмет на дейност на купувача са вписани търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с интелектуални собственост, комисионни сделки, продажби, внос и износ на стоки и др.

Пред КЗК „НСН Инвестмънт“ е декларирала като дейност участие в други дружества.

„Техномаркет България“ АД е оператор на търговска верига магазини „Техномаркет“ за продажба на електронна и битова техника.

Според антимонополния орган не се очаква операцията да окаже въздействие върху пазара, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие.

Законът дава възможност всяко трето заинтересовано лице да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната. То следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от 7 дни от датата на публикуване на съобщениено за концентрация (4 януари 2016 г.) като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Припомняме, че през 2013 г. регистрираната в Лихтенщайн компания „Домтех Холдинг“ АГ придоби веригата от холандското дружество „Тохномаркет Домо“.
В края на 2014 г. медиите съобщиха, че в компанията влиза Едуардо Миролио.
През лятото на 2015 г. синдиците на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка (КТБ) опитаха да продадат част от капитала на „Техномаркет България“, които бяха заложени в КТБ от „Домтех Холдинг“. В Съвета на директорите на „Техномаркет България“ са вписани Евгений Борисов Гълъбов, Гергана Петрова Якимова – Христова, Франко Миролио, Гаетано Римини, Цветан Кръстев Фидански и Константин Емилов Бонев.

През юли пък един от директорите в „Техномаркет“, приближен до банкера Цветан Василев, Николай Китов беше задържан с европейска заповед за арест по обвинение в данъчни престъпления в Италия.

В момента Делян Пеевски е депутат от ДПС, избран от района на Стара Загора.

dnes.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *