Петър Куленски: Приветствам и подкрепям протестните действия на медиците от МБАЛ Велинград срещу уволнението на управителя д-р Данчо Гурдев

 Петър Куленски: Приветствам и подкрепям протестните действия на медиците от МБАЛ Велинград срещу уволнението на управителя д-р Данчо Гурдев
Приветствам и подкрепям протестните действия на медиците от МБАЛ Велинград срещу уволнението на управителя д-р Данчо Гурдев, които протестни действия ще се провеждат ежедневно от 10:00 до 11:00 ч. в двора на лечебното заведение.
Междувременно късно снощи подадох сигнал до министъра на правосъдието г-н Крум Зарков за незаконните действия на служителите на Агенция по вписванията, които въпреки наличието на висящо съдебно дело по жалба на областния управител на Пазарджик заличиха доктор Гурдев като управител на МБАЛ Велинград (снимки от сигнала в коментарите към поста).
Днес ще входирам и въпрос за парламентарен контрол, като от най-високата трибуна в държавата – тази на Народното събрание, ще призова министъра на правосъдието да назначи проверка на действията на Агенцията по вписвания по казуса.
С риск да се повторя – недопустимо е държавни и общински институции да обслужват частни икономически интереси, а заложник на тяхната алчност да бъде здравето на 50 хил. души от общините Велинград, Ракитово, Батак и Сърница.
Вярвам, че рано или късно справедливостта ще възтържествува и виновните за това безхаберие ще понесат своята отговорност!

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *