Представители на Малта и Тайван с интерес към Велинград

 Представители на Малта и Тайван с интерес към Велинград

Туристически и културен обмен между Велинград и градове в Малта и Тайван. Това обсъждаха днес представители на двете държави с общинското ръководство на Велинград. Общинското ръководство посрещна гостите по стар български обичай с хляб, сол и с народно изпълнение. В работна среща кметът Костадин Коев прие малтийския хуманитарен орден – посланк  Камило Дзуколи, Богдан Паташев  и Камен Алексиев  и тайванския посланик в Атина Шерман Куо, придружаван от г-жа Куо, Евгения И Чин и Пати Лин.

Всички те се интересуваха от бъдещо сътрудничество и партньорски отношения в областта на културата, туризма и икономиката. Представителите на Малта са проявили сериозен интерес към туристически обмен. Гостите са признали, че и в двете страни се знае твърде малко за Велинград и това, което предлага СПА столицата на Балканите. Те обаче са впечатление от условията за туризъм, от природните и климатични дадености на курорта.

Представителите на хуманитарния орден са обещали и дарение за общината. Предстои да бъде уточнено само дали ще бъде под формата на скенер или високопроходима линейка. В рамките на срещата представителите на Тайван са повдигнали и темата с туристическите визи за Европейския съюз с желанието за облекчаване на режима.

След официалната среща за гостите е организирана и презентация на града, както и разглеждане на хотелски комплекси във Велинград.

telekabeltv.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *