Предстои 23-тия Международен Фолклорен Фестивал „Дорково’2021“

 Предстои 23-тия Международен Фолклорен Фестивал „Дорково’2021“

Три дни с. Дорково – общ. Ракитово ще бъде сцена на 23-тия Международен Фолклорен Фестивал „Дорково’2021“

На 30, 31 юли и 1 август жителите на китното с. Дорково се стягат да посрещнат фолклорните групи от България и чужбина на 23-ти Международен Фолклорен Фестивал Дорково’2021.

Трескавата подготовка е съобразена с последните разпоредби на Министерство на здравеопазването. Над 70 български фолклорни състава и гости от Сърбия и Хърватска ще участват в традиционния фолклорен фестивал. Организаторите са щастливи, че тази година ще посрещнат на своята сцена на живо изпълнителите.
През изминалата календарна година, в която бе забранено присъственото провеждане на фолклорни събития, Организационният комитет на фестивала реши провеждането му да се състои виртуално и то бе излъчено във Facebook профила „Международен Фолклорен Фестивал Дорково“ и специално създадения Youtube канал „Фестивал Дорково“. Можете да си припомните изпълненията там.

Фестивалът за автентичен фолклор се утвърди като голям празник на традиционното народно изкуство в Дорково, претворен в музика, танц и песен. Дорковци посрещат гостите си с благите думи : “Пред майчиния поглед на Родопа, изгрява ден над Дорково, благословено завинаги от Господ. Елате и ще видите, че няма такова друго кътче на Земята, ще ви посрещнем с хляб и сол, ще ви припомним полъха на гората“.

Тази година откриването на 23-тия Международен Фолклорен Фестивал Дорково’2021 ще започне на 30.07. – петък, от 20,00 часа, с дефиле на чуждите групи и домакините от ААФ „Овчарска песен“.

В следващите два фестивални дни – 31.07. (събота) и 01.08. (неделя) може да се насладите на изпълненията на българските групи на откритата сцена пред НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1919“.
Заповядайте!

От организаторите:

Кметство Дорково – общ. Ракитово

НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1919“ – с. Дорково

Фолклорен ансамбъл „Овчарска песен“ – с. Дорково

Под патронажа на Президента Румен Радев

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *