Приключи Националното състезание по ориентиране с международно участие за купа „Велинград“

 Приключи Националното състезание по ориентиране с международно участие за купа „Велинград“
Отборът на Латвия спечели купа „Велинград“ , а Младен Маринов от Тетевен – приз „Страхил Паланов“
Приключи Националното състезание по ориентиране с международно участие за купа „Велинград“.
С 376 точки в комплексното класиране победи националният отбор на Латвия. Втори със 133 точки се наредиха националите на Унгария и само две точки след тях трети станаха националите на Израел. Най – добрият от 41 български отбора се оказа столичния“ Валди“, който зае четвъртото място в комплексното класиране със 108 точки.
За пети път част от стартовете за купа „Велинград“ е и надпреварата за приз „Страхил Паланов“. Велинградската легенда през 2023-та година щеше да навърши 65 години и затова призът тази година се връчва при възрастова група М65. Победителят в тази категория е от тетевенския клуб “ Вежен“ – Младен Маринов. Призьорите получиха медалите си и предметни награди лично от Георги и Христо Паланови – синове на голямата легенда.
Останалите медали за класираните на първо, второ и трето място бяха връчени от ветерани-ориентировачи от стария велинградски клуб „Атлас“ и организатори на състезанието – Георги Карталов, Цветан Чечев, Пламен Томов, Валери Томов, както и от г-жа Цвета Спасова – началник на отдел „Туризъм и реклама“ в община Велинград.
Награди и мадали получиха и 10 деца на възраст от 6 до 10 години, които също участваха в състезанието.
Благодарим на БФО, доброволците и спонсорите за перфектната организация на състезанието. В очакване сме на Европейското първенство по ориентиране за младежи и девойки от 22 до 25 юни във Велинград.
Пресцентър община Велинград
30 април 2023

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *