Проведе се среща между кмета д-р Коев и директорите на двете болници във Велинград

 Проведе се среща между кмета д-р Коев и директорите на двете болници във Велинград

Във връзка с извънредното положение в страната и неговото удължаване/ до 12 април/, днес кметът на община Велинград д-р Костадин Коев инициира среща с директорите и лекарите от двете болници в община Велинград- МБАЛ-Велинград и МБАЛ „Здраве”. В разговорите взе участие и д-р Табакова от РЗИ-Пазарджик.
Целта на срещата бе обединяването на усилията, за да се направи всичко възможно да се запази здравето и живота на хората.

„При случай на заразени с коронавирус хора, трябва да сме подготвени и да реагираме своевременно и адекватно.”- сподели д-р Коев.
Представителите на двете болници увериха кмета, че двете здравни заведения спазват стриктно Заповедта на Министър Ананиев. Обособени са филтърни кабинети и стационари с отделни входове. Към момента МБАЛ „Здраве” са отделили 15 легла, а МБАЛ-Велинград- 20 за евентуално посрещане на случаи с COVID – 19.
На срещата се взе решение да се информират РЗИ-Пазарджик и Министерството на здравеопазването в извънредна ситуация, да бъде обособена и оборудвана с подходяща апаратура, белодробната болница „Св. Петка Българска”, за да може града да разполага с допълнителен капацитет.

Градоначалникът от своя страна е изискал списък със всички лекари и медицински сестри на територията на общината, за да могат да се проведат разговори с тях, като ще се разчита на тях,  при необходимост и те да се включат в борбата с пандемията.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *