Пълна подкрепа за предложената от кмета Коев стратегия за развитието на футбола

 Пълна подкрепа за предложената от кмета Коев стратегия за развитието на футбола

На извънредно заседание на футболен клуб „Чепинец” в голяма зала на община Велинград беше решено футболния клуб да стартира в Югозападната лига и през новият футболен сезон. Срещата се проведе по инициатива на председателя на клуба д-р Костадин Коев, като в нея взеха участие деятели и фенове на отбора.

Първи думата взе градоначалникът и президент на футболния клуб- д-р Костадин Коев.

„ Управителния съвет и ръководството на община Велинград заставаме зад развитието на детско-юношеския спорт, но мъжки отбор на Чепинец трябва да има. За мъжкия футбол няма да има нулева година. В началото ще ни бъде трудно, защото сезона за подготовка доста напредна, но въпреки това имаме капацитет да направим макар и кратка подготовка и да стартираме във „В група”. Остават две седмици до началото на първенството. Имаме възможност за това време да съберем отбор. Всички трябва да бъдат спокойни, че „Чепинец” ще има, имало го е и пак ще го има. Идеята и амбицията ни е с местни момчета да се поддържа един отбор от наши таланти, а не да плащаме на външни играчи, както е било досега. Ангажимента на Община Велинград за поддържането на отбора както и досега остава, но при ясни правила и строга финансова отчетност. Всяка една възможност за намиране на спонсор ще бъде използвана и търсена за напред.“

На срещата присъстваха членове на Управителния съвет на клуба, сред които Виктор Йовчев, Спас Иванов-председател на областния съвет на Българския футболен съюз, заместник-кметът на община Велинград Сергей Кичиков и Красимир Узунов. Срещата беше уважена и от и почетният гражданин на Велинград Борис Чолев, като той заяви пред всички- „Футбол е имало във Велинград и пак ще има, това което новото ръководство на общината и кметът ни предлагат е правилното решение за футбола в нашият град.“ Повече от час продължи срещата на Управителния съвет на футболен клуб „Чепинец” с деятели и фенове на спорта. Взеха се важни и оперативни решения: Първата тренировка на Чепинец се проведе днес на 1 август от 09:30 часа на градския стадион във Велинград, където бе представен и новия играещ старши треньор на ФК „Чепинец” Николай Байряков.

13900600_1845921612303446_447252173_n 1

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *