Развитието на туризма във Велинград бе тема на работна среща, инициирана от народния представител от ГЕРБ Димитър Гечев

 Развитието на туризма във Велинград бе тема на работна среща, инициирана от народния представител от ГЕРБ Димитър Гечев

По инициатива на народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев Велинград бе домакин на работна среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на местната власт и бизнеса от три родопски общини. На нея бяха обсъдени възможностите за развитие на туризма в района на Велинград, Батак и Сърница. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
По време на форума министър Ангелкова даде висока оценка за намерението на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев всички приходи от туристически такси да бъдат реинвестирани за развитие на туристическия продукт в един от най-предпочитаните български целогодишни курорти. Тя отбеляза, че инициативността на местните власти е ключова за популяризиране на туристическите атракции в района и привличането на български и чуждестранни туристи.
Участниците в работната среща се обединиха около идеята във Велинград да бъде създаден Център за обучение на кадри за спа и балнеотуризма, тъй като отрасълът има все по-голяма необходимост от подготвени специалисти.
Народният представител Димитър Гечев изрази удовлетворение от проведената дискусия и резултатите от нея. „Непосредственият контакт и партньорството между централната и местните власти е единственият начин българските туристическите продукти да получат адекватна реклама”, каза Гечев. По думите му това е правилният начин за привличане на по-голям брой туристи и съживяване на местните икономики.

 

Агенция ФОКУС

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *