Само две фирми се борят за снегопочистването във Велинградско

 Само две фирми се борят за снегопочистването във Велинградско

Само две фирми проявиха интерес към обществената поръчка за снегопочистване на общинска пътна мрежа в община Велинград. За разлика от предходни процедури, тази ще бъде не за една, а за две години. Общата стойност на поръчката възлиза на 264 хил. лева без ДДС.

Две фирми подадоха документи за участие в обществената поръчка за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа и населени места в Община Велинград, без републиканска пътна мрежа в населените места. Своето предложение представи фирма от село Света Петка, която през настоящата година извършва тази дейност, както и голяма фирма с регистрация в село Кръстава, която е с дългогодишен опит в поддържането на пътища и снегопочистване.

В присъствието на медии комисията с председател зам.-кметът Светла Томова и членове Мария Николова и Александра Керина, прегледа подадените документи. Установени бяха и пропуски в документацията на фирмата от село Света Петка. Същата не е предоставила списък на ангажирания в дружеството персонал, който ще изпълнява обществената поръчка, както и декларация за техническото оборудване във фирмата.

Тъй като при отваряне на документацията не присъства представител на въпросната фирма, остана комисията допълнително да изиска нужните документи. Впечатление прави това, че за разлика от предходни години, този път общината избира изпълнител не за една, а за две календарни години. Интересен е и фактът, че въпросната обществена поръчка се обявява на два пъти.

Според справка на сайта на Агенция за обществените поръчка такава е обявена на 21 октомври, в последствие обаче процедурата е прекратена. На въпрос на Телекабел ТВ защо, от администрацията обясниха спирането на поръчката с неточност в техническото задание.

След малко повече от месец, на 29 ноември 2016 година, обществената поръчка за снегопочистване и поддържане на общинската пътна мрежа е обявена отново. Според техническата спецификация фирмата ще отговаря за поддържането на пътя за Драгиново, оттам до Водениците. Участъкът от Аврамово, Рохлева, Биркова и Кръстава, пътя Грашево – Мече корито, Юндола – Черна места – Пашови, района на спортен комплекс „Белмекен“ в частта на община Велинград, участъка от селата Света Петка – Долна Дъбева – Алендарова, от Абланица до Цветино, пътя до Всемирци, Далова махала, Бозьова, Горица, Магерови Колиби, Долна Дъбева, Горна Биркова, Ходжова и Дренкова махили.

Става въпрос за общо 111 800 километра общинска пътна мрежа. Общата стойност на обществената поръчка възлиза на 264 000 лева без ДДС. От тях 210 000 лева са целевите средства предоставени от Държавния бюджет и 54 000 лева от бюджета на общината.

Веднага след празничните дни се очаква да стане ясно и кога ще бъдат отворени ценовите оферти, както и дали двете фирми ще бъдат допуснати до втория етап от процедурата.

telekabeltv.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *