Сигнал за липсващи осигуровки на 30 работници от „Техноимпекс“ получи депутатът Д. Гечев

 Сигнал за липсващи осигуровки на 30 работници от „Техноимпекс“ получи депутатът Д. Гечев
Димитър Гечев  от ГЕРБ ще отправи питане до  Бисер Петков  относно липсващи  осигуровки за 30  служители  на „Теноимпекс“  за период от пет години. Дупката в осигурителния им стаж сега ощетява хората,а те обвиняват за това тогавашният собственик Корнелия Нинова, съобщиха от местната структура на ГЕРБ в Пазарджик.

На открита приемна в Пазарджик Димитър Гечев се срещна с Георги Атанасов Чернев. При пенсионирането си мъжът разбира, че не са му плащани вноски за пенсия  в период от пет години докато е работил в Либия, като служител на „Техноимпекс“. В подобно положения са още 29 негови колеги от цялата страна, за които либийската държава е превеждала пари на „Техноимпекс“,а  външнотърговското дружество  не е внасяло никакви пари в държавния пенсионен фонд. Ощетеният Георги Чернев води безуспешно дела от 2011 до 2013 год. Оказва се, че документите за неговата и на неговите колеги работа са унищожени при  продажбата на „Техноимпекс“ на „Неохим „ София. Георги Чернев поиска от Димитър Гечев социална справедливост. Той изрази възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време е извършена несправедливостта към него и колегите му, коментираха от партийната организация в Пазарджик.  Димитър Гечев ще отправи питане до министъра  на труда и социалната политика Бисер Петков за неплатени осигуровки от „Техноимпекс“  на група от 30 техни служители  за периода  10.12.1991 година до края на 1996 година.

В рамките на днешната приемна са били поставени и важни въпроси, касаещи пропуски и несъвършенства в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.  Димитър Гечев се ангажира да внесе предложение за промяна на Закона, което да позволява на собственици  с 1 декар да могат да получат нотариален акт и да се разпореждат еднолично със собствеността си. Сега тази граница е 3 декара. Промяната ще насърчи комасацията на земята, обоснова се Гечев.

Любен Йорданов от пазарджишкото село Црънча пойска от народният представител  да се извършат промени в закона, които да забранят преотдаването на вече отдадени под наем земи, съобщиха от партийната структура в Пазарджик. „Проблемът засяга хиляди собственици в цялата страна и затова ГЕРБ внесе пакет от предложения за промени в Закона за ползване на земеделските земи, които ще бъдат разгледани на второ четене през месец януари, като вашият случаи е сред тези които ни накараха да внесем предложенията“, коментира пред Любен Йорданов, народният представител Димитър Гечев. Той пое ангажимент за информира за конкретния случай директора на областната дирекция „Земеделие“ в Пазарджик,  за да се направи проверка по надлежния ред.

pa-media.neт

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *