Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), изпрати официално писмо до Министър-председателя на Република България във връзка с изказване на министър Радев

 Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), изпрати официално писмо до Министър-председателя на Република България във връзка с изказване на министър Радев

От Федерацията заявяват, че очакват официалната позиция на Премиера, а самото писмо гласи:

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

 

На 13.09.2017 г. при излизане от изслушване в комисията по „Вътрешна сигурност и обществен ред“ в Народното събрание на Република България, г-н Валентин Радев – министър на вътрешните работи, в присъствието на журналисти от национални медии е заявил, цитираме: „Синдикатите да не ни притискат – ако го правят и аз ще правя обратното“. В отговор на напълно законни синдикални действия това звучи като зле прикрита заплаха.

 

СФСМВР настоява да отговорите, подкрепяте ли едно такова изказване, споделяте ли подобно поведение и бихте ли застанали зад такива действия на министър от Вашия екип?

 

Настояваме за Вашето становище, с оглед заявената от Вас демократична ориентация на държавата, членството на  Република България в европейското семейство и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС от държавата ни.

 

Ако не получим удовлетворително обяснение на тази „изтървана“ реплика, си запазваме правото да информираме за изявлението на министър Радев, нашите партньори от Германия, Холандия, Испания, Австрия, Румъния, Норвегия и др., както и да сезираме компетентни български и европейски институции.

 

 

ЗА СФСМВР:

СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 8 000 служители на МВР – както  полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

 

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *