След обществено обсъждане решават бъдещето на Клептуза

 След обществено обсъждане решават бъдещето на Клептуза

След обществено обсъждане във Велинград ще стане ясно, каква ще бъде съдбата на парков комплекс „Клептуза“. Предложението е на кмета Костадин Коев и бе подкрепено от местните политици. Желанието на администрацията към този момент е за пълна промяна в едноименния парк и езерето, които от години са визитната картичка на града.

 

В третата година от своето управление, кметът Костадин Коев стартира действия по промяната на Клептуза. По негово настояване темата влезна и в дневния ред на заседанието на местния парламент, на което бе решено първо да бъде чуто мнението на обществото. От местната коалиция „Бъдеще за община Велинград“ обаче припомниха, че такова обществено обсъждане вече е правено, но в мандата на кмета Иван Лебанов. Тогава жителите на общината бяха категорични, че желаят спешни промени на Клептуза. Проведе се и конкурс за нова визия и дори бе избран идеен проект. В отговор на поставения въпрос кметът Коев заяви, че въпросният проект е бил идеен и след неговото избиране не е последвало нищо. Сегашното общинско ръководство обаче също има свое предложение.

 

Идеята е паркът да бъде охраняем и по подобие на „Острова“ в Пазарджик с работно време за достъп. Финансиране ще се търси от фонда за устойчиво градско развитие, поясни Коев. Подробно предложението на администрацията ще бъде представено на общественото обсъждане. Общинските съветници възложиха неговото провеждане на кмета, но без да конкретизират дата и дори срок, в който да бъде проведено.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *