Сред отборите на 19 професионални гимназии избират най-добрите сладкари, готвачи, сервитьори и бармани

 Сред отборите на 19 професионални гимназии избират най-добрите сладкари, готвачи, сервитьори и бармани

В продължение на 6 часа днес ученици от 19 професионални гимназии от страната представят своите умения в готвенето, сервирането, барманството и сладкарството. Всеки отбор в реална работна среда показва наученото в клас пред публика и оценители – високо квалифицирани професионалисти. Компетентното жури, чиито членове са водещи фигури на националните браншови организации на готвачите, сомелиерите, барманите и сладкарите, ще изберат най-добрите три отбора.
В Националното състезание по професии ще бъдат отличени: ,,Най – добър млад готвач” , „Най – добър млад хлебар – сладкар”, „ Най – добър млад сервитьор” и „Най- добър млад барман”. Като жури се включват и 5- годишният Калоян и 3-годишната Лилия, които също ще опитат от ястията на състезателите.
Събитието, което бе официално открито днес в 10,30 часа, се организира от Министерството на образованието и науката, а домакин е екипът на ПГИТ „Ал. Константинов” – Велинград. Отличените ще бъдат наградени на официална церемония от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *