СУ “В. Левски” Велинград отбеляза “Ден на розовата фланелка”

 СУ “В. Левски” Велинград отбеляза “Ден на розовата фланелка”
Не на тормоза, но не за ден!
Под това мото премина днешната среща с децата от СУ “Васил Левски”. Събитието бе организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) – община Велинград, Детска педагогическа стая (ДПС) и училището в града. Поводът, познат като “Ден на розовата фланелка” е Международният ден за борба с училищния тормоз.
Инициаторите инспектор Георги Харисков, секретарят на МКБППМН Елисавета Миланова и училищният психолог Цветанка Грозева се превърнаха в своеобразни домакини на учениците, които изразиха своята съпричастност към тормозените в училище деца.
“Всички деца смятат, че приятелството е от изключителна важност, че силният трябва да защитава, а не напада, че всички можем да бъдем по-добри и толерантни един към друг. Децата не толерират безразличието към насилието и искат да са от отбора на добрите”, коментира Елисавета Миланова.
По думите й, младите хора не се страхуват да изразяват своето отношение към физическия или психическия тормоз, да изказват съпричастност към световната кауза за борба с насилието и тормоза в училищната среда и да показват уважение един към друг.
Всяко дете имаше възможност да напише послание към своите връстници, което ще остане в училището и ще бъде препрочитано от всички. Учениците получиха значки, осигурени от МКБППМН с надпис: “Не на тормоза, но не за ден!”, които с гордост закачиха на своите дрехи и раници.
Пресцентър община Велинград (24-02-2022)

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *