Съдът отмени изпълнението на финансови искове към община Велинград от “ Еко Титан“

 Съдът отмени изпълнението на финансови искове към община Велинград от “ Еко Титан“

Окръжният съд в Пазарджик отмени със свое определение искане за незабавно изплащане на сумата от 276 658лв. от община Велинград на сметопочистващата фирма “ Еко Титан“. Заради финансовият иск банковите кметки на курортната община бяха блокирани.

Сметопочистващата фирма настоява парите да бъдат изплатени по договор, сключен от предишния кмет на Велинград Иван Лебанов за различни дейности, възложени с обществена поръчка. Представени са били протоколи за изпълнение и 4 фактури. В хода на съдебното дирене е установено, че сключения договор за обществена поръчка е обявен за нищожен от решения на Комисия за защита на конкуренцията и Върховния административен съд.

Протоколите за извършените дейности пък са били подписани от лице, което няма нищо общо с община Велинград. Финансовите претенции на „Еко Титан“ към община Велинград са общо за 8,6 милиона лв., като повечето от тях са натрупани по договори за допълнителни дейности. Настоящето ръководство на общината оспорва тези договори и твърди, че чрез тях е била източвана общинската хазна.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

24chasa.bg

1 Comment

  • Крадеца Иван Лебанов най накрая ще му извадят кирливите ризи

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *