Със закъснение в гр. Ракитово празнуваха Деня на детето, заради лошото време на 1 юни

 Със закъснение в гр. Ракитово празнуваха Деня на детето, заради лошото време на 1 юни
Деца от различни възрасти се веселиха и състезаваха в събота 11 юни 2021 г. в парка на гр. Ракитово.
Празникът, посветен на Деня на детето – Първи юни, се проведе по-късно заради лошото време тогава, а негови инициатори станаха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Ракитово, Образцово народно читалище „Будилник-1898″ и Сдружение за народни танци “Силивряк“ с ръководител Светлана Стоева.
Малки и големи деца се надиграваха в скачане в чувал, скачане на въже и дърпане на въже, както и показваха талант в рисуване на стативи и платна. Най-добрите рисунки ще бъдат изложени във витрината до сградата на ДГС – гр. Ракитово, съобщиха организаторите. За да запечатат днешния незабравим празник във фотоснимка – с костюм и маска на приказни герои, се бяха погрижили от Образцово народно читалище „Будилник-1898″, които бяха подготвили трон, замък и костюми на героите, а децата бързаха да се преоблекат и да се претворят в образите на своя любим герой.
За всички малки и големи палавници, които се веселиха в парка днес, имаше грамоти, а от общината получиха и по един вкусен сладолед, а зам.-кметът Цанко Молов ги поздрави от името на кмета на община Ракитово Костадин Холянов.
Пресцентър община Ракитово
11-06-2021

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *