Топ сладкарят Цанко Юруков участва в сладкарска колаборация между Русия и България – „Изкуство без граници“

 Топ сладкарят Цанко Юруков участва в сладкарска колаборация между Русия и България – „Изкуство без граници“

Цанко Юруков: Моето вдъхновение относно руската култура беше руската матрьошка. Проекта го направих под формата на 3д фигура с реални размери. 100% ядливи са и са направени от шоколад за моделиране. Колкото и странно да звучи този шоколад колкото и вкусен толкова и лесен за работа. След като моделирам желаната форма се оставя да изсъхне. След това започва трудната част и то е придаване на вида който желаеш. Работих изцяло на ръка без шаблони и резци-сладкарски инструменти за изрязване, оформяме. Матрьошките са рисувани със ядливи бой и какаово масло. И за завършек ги изпръсках с ядлив гланц.

„Изкуство без граници“ е Международна колаборация, която е организирана от две от най-добрите захарни артисти и учители в света, носителки на много награди и постижения. Елза Балджийска-🇧🇬, Татяна Назарова 🇷🇺 и Руската корпорация за международно обучение. Целта на тази колаборация е сътрудничество с цел обучение и представяне на двете държави пред света със техните традиции, обичаи, забележителности и образи. Българите представиха Русия от захар, а Руснаците представиха България от захар.

 

Над 100 майстори от двете страни взеха участие в приятелската битка България – Русия. Участниците показаха колко многолика и красива е всяка от страните. Те се докоснаха до историята, живописта, литературата, живота на народите, използвайки само хранителни материали и различни техники за това. Колаборация България🇧🇬 срещу Русия🇷🇺 е творчески съюз на големи почитатели на сладкарското изкуство.

Можете да видите всяка работа от това невероятно събитие в това видео

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *