Т. Наимова се връща в големия спорт

След месец изтича 2-годишната забрана за състезателна дейност, с който през септември 2008 г. лекоатлетката Тезджан Наимова бе наказана заради манипулирана допинг-проба. Бегачката, спечелила множество републикански титли на 100 и 200 м бягане, се подготвя да се завърне в големия спорт на велинградска територия.
Тя е избрала Велинград заради лековитите минерални води, които й помагат да се възстанови след тежките ежедневни тренировки на Градския стадион, продължили до 20 август.
Освен републикански титли, Тезджан Наимова има в колекцията си първо място на Балкански шампионат, четвърто на европейско първенство, седмо на световно първенство за девойки и др. Прекъсването на активна състезателна дейност неизбежно се е отразило върху спортната й кариера, но във Велинград тя заяви, че вече се чувства готова отново да се бори за медали и челни класирания. Тук усети и подкрепата на любителите на леката атлетика, някои от които идваха специално да наблюдават нейните тренировки и да й пожелаят успех.
Темпо