Учителите-пенсионери в общ. Ракитово получиха заслужено признание

 Учителите-пенсионери в общ. Ракитово получиха заслужено признание
Пенсионираните учители от община Ракитово получиха заслужено признаниеОбщина Ракитово организира мил празник за учителите и директорите на учебните заведения в общината, които вече не са в училищните сгради, но продължават да вдъхновяват със своите познания младите си колеги и учениците.
“Много мислих какво да ви кажа в този специален ден. Казват, че учителят и дървото се познават по плодовете. Вярвам, че всички вие сте удовлетворени от изпълнението на просветителската си мисия към обществото. Днес е този ден, в който си даваме сметка колко важни за нас и децата ни са делата на учителите, на просветителите, на пишещите и четящите. Времето, в което живеем ни изправя пред много предизвикателства. За да им устоим, имаме нужда от качествено образование, четящи хора, будители и радетели, съвременни Вазов, Ботев и Левски. ”, каза на събралите се учители кметът Георги Холянов.
“Правя дълбок поклон пред вас! За нивото на едно общество може да се съди най-вече по отношението към лекарите и учителите. Сигурна съм, че има още какво много да се желае и да се направи, но нека започнем с едно “благодаря, учителю”! Благодаря за всеотдайността, и търпението, за осъзнаването, че грамотният човек е силен човек!”, поздрави присъстващите зам.-кметът Виляна Колчева.Отец Стоил отслужи водосвет за здраве и също поздрави гостите на тържеството, отчитайки важността на тяхната мисия още от древни времена. Децата от от клуб „Приятели на книгата” при ОНЧ” Будилник 1898” изпълниха специално подготвен за 1 ноември рецитал. Маестро Никола Янев-Чоли и неговите ученици Мария Гивечева и Георги Попчев поздравиха гостите със своите прекрасни музикални изпълнения.
Благодарим на фондация „Бъдеще“ в гр. Ракитово за гостоприемството.
Пресцентър община Ракитово
1.11.2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *