Цветя и венци за руските освободители

 Цветя и венци за руските освободители

На 2-ри март от 17:00ч. пред чешма-паметник в парк „Освободители“ се спази традицията за поднасянето на венци и цветя в знак на признателност към руските освободители. Чешмата е направена на мястото, където на 8 янури 1878г. каменчани са посрещнали първите руски освободители.

Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” откри тържеството, а отец Антон извърши водосвет. Като за първа година в тържеството се включиха и членовете на новосъздадения във Велинград клуб „Родопчани“ към националното дружество „Традиция“, облечени с униформи на панагюрски въстаници и със съвременна Райна княгиня, те успяха да върнат спомена на всички за дата 8 янури 1878г.

vencikmetove

На тържествената церемония, отбелязваща 138 години от посрещането на руските освободители присъстваха кметът на община Велинград Д-р Костадин Коев, заместник-кмет Сергей Кичиков, председателят на Общински съвет Велинград- инж. Бельо Мандражиев, общински съветници, граждани и гости.

Венци и цветя поднесоха Общинска администрация, Общински съвет, политически партии, културни институции, училища, гости и граждани на града.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *