Библиотеката в гр. Ракитово награди първенците в четенето и обяви „Читател на годината“-2020 г.

 Библиотеката в гр. Ракитово награди първенците в четенето и обяви „Читател на годината“-2020 г.

На 18-01-2021 г. в библиотеката към ОНЧ „Будилник-1898“ гр. Ракитово бяха наградени читателите първенци за изминалата 2020 г.

Библиотекарката Aнна Кантарева-Митева отличи читателите от всички възрастови групи с грамоти и книги.

Най-малкият читател на годината от Детски отдел, I-ва възрастова група – деца до 7 години, но с най-голям брой прочетени му книжки е първокласникът Христиан Митев.

Читатели на годината от Детски отдел, II-ра възрастова група са две момичета с равен брой прочетени книги. Това са Жасмин Гяурова – IV клас и за втора поредна година бе наградена отново Надежда Тупарова – VIII клас. Двете девойки са прочели по 32 броя книги през изминалата 2020 г.

Награда получи и Иван Димов – III клас, който бе отличен като „момчето, прочело най-много книги“ за изминалата година.

С титлата „Читател на годината“- 2020 от отдел Възрастни за III-ти път е г-жа Лидия Миленова. Учителката – пенсионер е прочела 106 книги през 2020 г. Също така е редовен дарител на книги за ракитовската библиотека. Пред гостите в малката зала на библиотеката и пред камерата на Деймос Тв тя споделя, че да четеш дадена книга е много по-ценно преживяване, отколкото да гледаш филм направен по нея. Четенето кара по-задълбочено да се мисли и разсъждава над героите. Г-жа Миленова горещо препоръчва младите хора и децата да се завърнат към четенето на книги.

„Честито на ревностните ни читатели! Пожелавам да бъдете здрави и да увеличавате бройката на авторовите съпреживявания!“ – бяха заключителните думи на библиотекарката Анна Кантарева-Митева.

Проведеното хубаво събитие бе отразено от Деймос Тв при спазването на всички противоепидемични мерки.

Ари Кременлиева – тв водеща

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *