Членовете на „Офроуд клуб 4х4 – Велинград“ отново доказаха, че подкрепата и уважението, което получиха след перфектната организация на офроуд събора не са случайни.

 Членовете на „Офроуд клуб 4х4 – Велинград“  отново доказаха, че подкрепата и уважението, което получиха след перфектната организация на офроуд събора не са случайни.

С действията си те доказаха, че имат сърца и могат да участват и подкрепят и обществени каузи. Една от тях е параклисът „Св.Георги“ на връх Острец.

Изграждането му започна през 2010 г. върху основите на средновековна църква и в близост до тракийско светилище.

Прекрасната идея на „Родопско настоятелство за родолюбие” и неговият председател инж. Гено Пеев-Карапеев намери много поддръжници във времето.

През всичките тези години се включиха стотици хора, дарили средства или участвали с доброволен труд.

Работата по него прекъсваше периодично поради липса на средства, но параклисът все пак беше построен. Довършителни работи продължават да се извършват и сега, но средства отново не достигат.

По-важното е, че има сърцати велинградчани, които продължават родолюбивото дело.

Със свои средства и с помощта на приятели, членовете на „Офроуд клуб 4х4 – Велинград“ се включиха в доброволната акция за довършване на параклиса.

Те превозиха 9 палета с каменни плочи до в.Острец, които предстои да бъдат наредени в параклиса.

Освен това те ще подменят покривите на трите навеса под параклиса – място, което се посещава от много гости и граждани на Велинград, и където се прави курбанът на Гергьовден.

Поздравления за всички участници и техните приятели, които ги подкрепиха!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *