Шампионски финал за клуб „Наслука“

 Шампионски финал за клуб „Наслука“

С атрактивно състезание приключи богатата програма от дейности на клуб по интереси „Наслука“, създаден по проект „Твоят час“ и функциониращ за втора поредна година в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Представителната изява се проведе на 25 април (сряда) в двора на училището и предизвика сериозен интерес. Състезателното трасе включваше 2 основни пункта – „Риболов“ и „Стрелба с пневматично оръжие“, които бяха подготвени съгласно регламента на Националното състезание „Горски многобой“.

Участниците в клуб „Наслука“ с ръководител инж. Филип Устабашиев премериха сили въпреки капризите на времето и дъждовното време на моменти. На старт застанаха ученици от XI и XII клас, които бяха представители на 9 различни области.

В екипа по провеждане на надпреварата участваха трима преподаватели в НПГГС „Христо Ботев“. Инж. Филип Устабашиев контролираше пункта „Стрелба с пневматично оръжие“. Инж. Ирина Ачева отговаряше за пункта „Риболов“. Главен съдия на старт-финала бе Димитър Маргов. Той отчиташе състезателното време на участниците.

Категорична победа в състезанието на клуб „Наслука“ извоюва Владимир Николов от XI „б“ клас. Втори се нареди Мюстеджеб Мехмед от XII „б“, а трети резултат постигна Енгин Читак от XI „б“.

За всички участници в атрактивната надпревара бяха подготвени оригинални награди.

Специалната изненада бе уникалната светлоотразителна ловна шапка, на която бе бродирано името на клуб „Наслука“.

Награждаването на учениците извърши инж. Филип Устабашиев. Той пожела на членовете на клуба да използват своите шапки по време на бъдещите си ловни излети.

 

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *