За четвърти път центъра на Велинград се превърна в най-голямата работилница за писани яйца

„Четвъртото голямо писане на великденски яйца от Чепинския край” отново събра в центъра на Велинград десетки желаещи да изрисуват свое яйце с восък. Старите майстори в лицето на майсторите Гера Грънчарова и Кръстьо Мичев показваха как се работи с писалката, а деца и възрастни натрупваха опит в това изкуство.
Кметът на Велинград д-р Костадин Коев поздрави присъстващите за духа, с който пазят вековната традиция и пожела здраве, вяра, любов,благоденствие и мир в навечерието на най-големия християнски празник Великден.
Отново, благодарение на Директора Росица Рускова и възпитаниците на ПГД „ Иван Вазов”, бе изработено характерното за събитието двуметрово яйце. Тази година моделът, който нарисуваха учениците на сцената, е „Пеперудата”.
Свежо настроение внесе водещата на програмата Мая Бежанска. В концерта взеха участие фолклорните ансамбли – ПАНПТ”Чепино”, ПАНПТ”Здравче венче”, ансамбъл „Драгиново”, както и талантливите деца на ДЮВИШ „Звънче” , ВГ”Караоке” и школите при ЦПЛР-ОДК- Велинград. Организаторите изразяват огромната си благодарност към доброволците и спомоществователите на Голямото писане.

Още новини

Loading Facebook Comments ...