70 години футбол в Ракитово (снимки)

На 7/07/16 Деймос Тв отрази “70-години футбол в Ракитово“. С тържество и приятелска среща на градския стадион бе отбелязан празника, както и 65-та годишнина на футболиста и треньор Никола Попчев. Той бе почетен достойно със специални награди и купи, а публиката и феновете с бурни ръкопляскания изразиха уважението си към ветерана.
Сред официалните гости бяха гл.инсп.Йовчо Йовчев-началник на РУ-Велинград и Спас Иванов – член на Зоналния съвет в София и предс. на Областния съвет на БФС-Пазарджик. Той бе упълномощен от президента Борислав Михайлов, да връчи отличията.
Бе направен преглед на най-значимите събития в историята на футбола в Ракитово. С решение на БФС бяха наградени 53 футболни деятели и връчени 16 златни, 17 сребърни и 20 бронзови значки и почетни грамоти, подписани от Борислав Михайлов.
Празникът бе уважен и от 2 големи легенди на българския футбол Динко Дерменджиев-Чико, който някога е бил треньор на Никола Попчев. А ветераните на “Левски“-София бяха предвождани от Синята легенда Стефан Павлов-Фифи Перото. Точно преди започването на приятелския мач с ветераните на “Левски“-Ракитово той застана пред камерата на Деймос тв и в приятелски разговор разказа за своите постижения,за изиграните 500 мача, че е единствения футболист ,който играе на 72 г., че футбола е неговия живот ,а „Левски“ е 2 пъти повече от живота му!Той не скри и голямите си симпатии към Ракитово и ,че е велинградски зет.
Приятелския мач завърши с 3:2 за домакините.
Специален поздрав към присъстващите на стадиона с над 300 зрители отправи Градски духов оркестър – Ракитово с диригент Никола Янев -Чоли. А кръшни хора извиха и талантливите танцьорки на ДТС „Силивряк“-Ракитово с худож. ръководител Светлана Стоева.
*******************************************
Оператор: Ари Кременлиева

rakitovosport rakitovosport2 rakitovosport3 rakitovosport4 rakitovosport5 rakitovosport8 rakitovosport9

 

 

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: