България рекламира СПА и балнеотуризма

Културен туризъм, балнеология, СПА и природен туризъм – това ще бъдат акцентите в представянето на България на най-големите борси в Европа, които ще се проведат през пролетта на следващата година. На изложенията ITB в Берлин, UITT в Киев, както и MITT и Intourmarket в Москва, в които традиционно участват най-много български фирми, през следващата година се очаква да се представят над 130 изложители, съобщиха от Икономическото министерство.

Участието на международни изложения е акцент в програмата за национална туристическа реклама, която се финансира от държавния бюджет.

Годишно България се представя на между 40 и 45 туристически борси в чужбина, като все още не е публикувана програмата за 2014 г. Четирите борси през пролетта, както и традиционното изложениe WTM, което се провежда през ноември в Лондон, са най-посещаваните от българските фирми.

От Пазарджишка област Велинград е сред традиционните участници в споменатите международни изложения, коментира председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин. За колегите новината е добра, тъй като вероятно отново ще се представят пред евентуалните си чуждестранни партньори и клиенти. Смятам, че на туризма в страната ни заслужава да бъде поставен акцент, защото въпреки икономическата и политическата криза той отбеляза огромен успех, а 2013-а бе една от върховите му години. И летният, и зимният сезон бяха много силни, колегите показаха, че това е бранш с потенциал. Аз вярвам, че показаното дотук е едва една четвърт от възможностите за развитие на този сектор, каза още г-н Рагин. Акцент на участието на борсите в Берлин, Москва и Киев ще бъдат по-слабо популярните културен, балнео-, СПА и природен туризъм. Традиционно най-голям интерес има към борсата MITT, която се провежда в Москва.

Източник: marica.bg

velingradnews

%d блогъра харесват това: