Иван Лебанов: Няма община в България, която да не е прибягнала към тегленето на кредит

 Иван Лебанов: Няма община в България, която да не е прибягнала към тегленето на кредит

 

 

 

 

В интервю за местно радио кметът на Община Велинград Иван Лебанов представи виждането си за бъдещето на емблематичния за курорта парк Клептуза и отхвърли внушения, че е възможна продажбата му.
Знам, че има атака срещу мен. Наясно съм, че вече много сили се съюзяват срещу мен една година преди изборите, но това не ме притеснява. Искам обаче още веднъж да потвърдя, че докато аз съм кмет, Клептуза ще бъде общинска собственост и още веднъж да помоля общинските съветници да гласуват този така необходим за общината кредит, за да можем да възстановим и Клептуза, декларира пред микрофана Лебанов.
Той разяснява и защо не внася проекта за кредит в местния парламент: “Първо искам да поясня за пореден път пред жителите на Община Велинград, че няма община в България, която да не е прибягнала към тегленето на кредит. Тези пари все пак ни трябват за проектиране, за участие по европейски проекти, с които да печелим пари, за съфинансиране на проекти, за междинни плащания по проекти, за инфраструктура. Всички знаем за дупките по пътищата, във Велинград асфалтовите настилки са в окаяно състояние – но кажете как да го направим. Пазарджик изтеглиха кредит в размер на 30 милиона, Пловдив – 50 милиона. Защо нашият Общински съвет не иска да гласува? Аз ще ви отговоря на този въпрос – защото се готвят за избори. Не искат да гласуват този кредит, защото се готвят за избори и се притесняват от това, че Иван Лебанов ще се затвърди като лидер и на нас ще ни бъде трудно да го сменим следващата година. Това е истината. Затова и до сега не съм вкарал в дневния ред на сесията на Общински съвет точка за кредит. Има ли смисъл да предлагам нещо, което няма да подкрепят? Аз мисля, че не.”
Лебанов е категоричен, че трябва да бъдат развалени договорите с концесионерите на затворените Кална и Чепино баня, тъй като те многократно са доказали, че не могат да управляват баните и затова трябва да си заминават.

velingradnews

%d bloggers like this: