“Реал – М” е новият носител на “Златната либела”

 “Реал – М” е новият носител на “Златната либела”

 


Носителят на традиционната вече награда “Златната либела” за 2010 година на Областното представителство на Камарата на строителите е “Реал – М” ЕООД. За тазгодишния победител са гласували 70% от строителните фирми.
Камарата връчи за трети път годишните си награди по повод Деня на строителя на тържествена вечер в ресторанта на Гранд хотел “Хебър”.
Главният архитект на община Пазарджик арх. Кръстю Танков, който е и председател на комисията в категорията “Сграда на годината”, връчи наградата на две фирми – “Заводски строежи ПС Пазарджик” АД за Гранд хотел “Хебър” и на “Гарси” ООД за жилищна сграда с офис и гаражи на ул. “Градинарска” №6.
“Изборът беше труден, от седемте номинирани кандидатури комисията не успя да избере едноличен победител и в крайна сметка за първото място се получиха равни гласове за двете сгради”, сподели арх. Танков.
По традиция наградите “Строител на годината по групи” се връчват от председателя на Областното представителство на Камарата. Класирането се извършва на база съдържащата се информация в публичната част на Регистъра на на Камарата на строителите за последната финансова година. Новият председател на Областното представителство инж. Евтим Янев връчи наградите на :
– “Строймонтаж “ ЕООД – Първа група –строежи от високото строителство /жилищно, обществено-обслужващо, промишлено/, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения;
– “Пътища” АД – Втора група- строежи от транспортната инфраструктура;
– ДИ ТИ АЙ ООД – Трета група – строежи от енергийната инфраструктура;
– “Еко хидро – 90” ООД – Четвърта група – строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническо строителство и опазването на околната среда.
В приветствието си председателят на общинския съвет Георги Йорданов отбеляза , че промените , които са видими в Пазарджик от последните 2-3 години, са резултат от работата на собствениците, ръководството и работниците на строителните фирми от Пазарджик и страната. Йорданов подари на Областното представителство икона на св. Димитър и пожела една по-успешна 2011 година. 
С поздравителния си адрес областният управител д-р Дончо Баксанов заяви подкрепа за всички бъдещи инициативи на Камарата и увереността си, че и занапред строителите ще продължат да работят за просперитета на региона в сътрудничество с институции, граждани, фирми и чуждестранни партньори.

velingradnews

%d bloggers like this: